Woninginbreker op heterdaad betrapt

vrijdag 2 september 2016

Brunssum - In de nacht van donderdag op vrijdag is een 23-jarige inwoner van Kerkrade aangehouden, nadat hij op heterdaad werd betrapt bij een inbraak in een woning aan de Leenheerstraat. Oplettende buurtgenoten zagen rond 03.45 uur de buitenlamp op de oprit aangaan en hoorden glasgerinkel. Zij belden direct de politie.

Ter plekke zagen de agenten een kelderluik openstaan. Meteen daarop hoorden zij geluid in de woning, waarop zij een persoon uit het slaapkamerraam aan de achterzijde van de woning zagen springen. Deze persoon ging er te voet vandoor. Collega’s hebben de achtervolging ingezet en hebben de verdachte uiteindelijk, met gebruikmaking van pepperspray, aangehouden. De bewoners van de woning waren niet thuis ten tijde van de inbraak. Uit de woning zijn, zoals nu bekend, geen zaken ontvreemd. Wel is er braakschade aan het kelderluik en de voordeur.

Ook u kunt helpen om inbrekers te stoppen. U bent immers veel in uw eigen wijk en weet wanneer er zich verdachte situaties voordoen. Ben daar extra alert op. Noteer de kentekens van de voertuigen en de signalementen van de mensen die zich verdacht gedragen of die niet in de wijk thuishoren. Ziet u een verdachte situatie, bel dan direct met 112. Heeft u achteraf informatie, neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Een groot deel van de woninginbraken wordt opgelost dankzij tips en telefoontjes van de buurtbewoners zelf.

Kijk op deze site voor preventietips.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Heerlen | 112 alarmeringen Heerlen | Goedkoop Tanken in Heerlen | Supermarkten in Heerlen | Weerbericht Heerlen