Lid OMG beboet voor hennepteelt

donderdag 25 september 2014

Heerlen - De politie heeft woensdagochtend in een woning aan de Heideveldweg een hennepkwekerij opgerold. Daarbij is de bewoner, een lid van motorclub Animals MC (OMG), direct een taakstraf gekregen.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie woensdag eenonderzoek in bij de woning. In de kelder werden twee ruimtes aangetroffen diewaren ingericht als hennepkwekerij. In een ruimte werden 100 hennepstekkenaangetroffen. In de andere ruimte werden ongeveer 100 potten en hennepresten vangeoogste planten aangetroffen. Onderzoek wees uit dat er sprake van eerdereoogsten. Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen en zullen wordenvernietigd. Er bleek sprake van diefstal stroom.

Pilot hennepplantages

De verdachte is de bewoner van het pand en hij is lid van Outlaw MotorcycleGang (OMG) ?Animals MC?. Hij volgens de recent gepresenteerde pilot aanpakhennepplantages, direct van de Officier van Justitie een strafvoorstel gekregenvoor 100 uur taakstraf. Daarnaast is hem een boete van tienduizend euro opgelegdin verband met de hennepoogsten. Omdat de man dit bedrag niet kon voldoen iszijn motor in beslaggenomen, totdat hij de transactie heeft voltooid.

De risico?s van hennepplantages worden vaak onderschat en ruimen vanplantages werkt onvoldoende. Dat is de reden vooreenpilot in Heerlen waarbinnen gewerkt wordt aan een nieuwe aanpak van dehennepproblematiek. Hierin wordt samengewerkt door politie, Openbaar Ministerie,dienst Domeinen, het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC), Enexis,de Belastingdienst en de gemeente Heerlen. Ambitie is het einde van de overlasten gevaarzetting in de buurten te realiseren en de ondermijning die uitgaat vanillegale hennephandel te bestrijden.

Aanpak OMG

De aanpak van OMG's heeft een hoge prioriteit voor de politie, gemeente enOpenbaar Ministerie. Leden zijn op grote schaal betrokken bij criminele en/ofondermijnende activiteiten op het gebied van onder meer wapens, drugs enintimidatie. Hierbij wordt door de betrokken partners gekeken naar de meesteffectieve werkwijze; dit kan zowel bestuurlijk, strafrechtelijk of anderszinszijn.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Heerlen | 112 alarmeringen Heerlen | Goedkoop Tanken in Heerlen | Supermarkten in Heerlen | Weerbericht Heerlen