Zwaar vuurwerk aangetroffen in schuurtje

vrijdag 31 oktober 2014

Hoensbroek - De politie van Heerlen heeft samen met het milieuteam van de politie de eerste grote partij vuurwerk van het 'vuurwerkseizoen' in beslag genomen in Limburg.

Op vrijdag 24 oktober trof de politie in een schuurtje aan deRidder Hoenstraat een partij zwaar vuurwerk aan. Twee 22-jarige mannen uit dieplaats werden hierop aangehouden. Het vuurwerk wat werd opgeslagen was van dezogenoemde Big Five, een naam voor de 5 zwaarste vuurwerkartikelen in Nederland.Het ging namelijk om mortierbommen en de zogenaamde cobra (zwaar knalvuurwerk).

Het onderzoek van de politie leidde ook tot de vondst van een (kleinere) partijvuurwerk, wat ook zwaar vuurwerk bleek. Totaal werd er circa 180 kilogram zwaarvuurwerk gevonden en in beslag genomen.

Veiligheidscirkel

De wetgeving in Nederland schrijft voor dat als dergelijk zwaarvuurwerk legaal zou mogen worden opgeslagen er een veilige afstand van 400 meterzou moeten gelden vanaf de opslagplaats van het vuurwerk tot aan een woning. InHoensbroek hadden de verdachten op beide plaatsen het vuurwerk midden in eenwoonwijk opgeslagen.

Tip de politie

De politie vraagt burgers om alert te zijn op vuurwerk wat in woonwijken isopgeslagen. Meldingen van opgeslagen vuurwerk kunnen worden gedaan via hettelefoonnummer van de politie 0900-8844. Dit kan ook anoniem, via Meld MisdaadAnoniem, telefoonnummer 0800-7000.

2014129680

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Heerlen | 112 alarmeringen Heerlen | Goedkoop Tanken in Heerlen | Supermarkten in Heerlen | Weerbericht Heerlen