Exotische dieren aangetroffen bij controle

vrijdag 13 februari 2015

Heerlen - Door medewerkers van de Landelijke Inspectie Dierenbescherming (LID), Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de Politie Eenheid Limburg zijn vrijdag bij een controle meerdere dieren aangetroffen.

In een pand werden een meterlange bultkrokodil en vier slangenaangetroffen die onverzorgd waren. Daarnaast de huisvesting niet in orde, deeigenaar heeft vrijwillig afstand gedaan van de dieren. De dieren worden medischgecontroleerd en overgebracht naar opvangcentrum elders. In de kelder van eenwoning in dezelfde gemeente troffen de dierenpolitie en inspecteurs van de LIDtwee Mississippi krokodillen aan elk van ongeveer drie meter lang. Dehuisvesting bleek niet volledig de wettelijke eisen te zijn. Door het LID is eenbestuurlijke maatregel opgelegd aan de eigenaar om binnen een bepaalde termijnde huisvesting aan te passen, in afwachting mogen de dieren blijven zitten.Voldoet doet de huisvesting binnen de aangegeven termijn niet aan devoorwaarden, worden de dieren alsnog opgehaald.

Meer informatie kan niet worden verstrekt.

bron: politie.nl | Categorie: dierenleed


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Heerlen | 112 alarmeringen Heerlen | Goedkoop Tanken in Heerlen | Supermarkten in Heerlen | Weerbericht Heerlen